Da Dannebrog Dalede – et ridderdrama om myten og symbolet
Date
- 15. jun 2024
- Expired!
Time
- 14:00 - 15:00
Lokation
En fortællende forestilling af Teatret Aspendos for voksne, unge og børn 8+ i Pavillon K.
Med udgangspunkt i den gamle middelalderlegende om flaget, store helte og guddommelig indgriben, har Teatret Aspendos skabt en historie, som med humor og fri tolkning sætter spørgsmålstegn ved hvad der virkelig skete.
Manuskript og skuespiller: Steffen Sommerstedt
Instruktion: Line Svendsen
Syerske: Maria Joy // SyExpressen
Harald er en dansk roligan. Han svinger med stolthed sit dannebrog, når de danske helte løber på banen for at kæmpe for deres land. Som dreng så han fodbold sammen med sin far og farfar. For i Haralds familie har man altid dyrket de danske helte. Sådan har det været i så mange generationer, at Harald slet ikke ved hvor mange gange han skal sætte ”tip” foran oldefar. Harald fortæller om en af sine fjerne forfædre, Erik. Erik har også, på helt tæt hold, set danske helte kæmpe.
Vi er tilbage i år 1219.
Erik ønsker sig brændende at komme på korstog med landets stærkeste riddere. Mod alle odds får han tilkæmpet sig en plads som væbner for en af kongens betroede riddere. Han drager med Kong Valdemar på korstog og bliver således øjenvidne til begivenhederne, da Dannebrog daler ned fra himlen og Kong Valdemar bliver til Valdemar Sejr. Harald har hørt historien gennem hele sit liv, men alligevel undrer han sig over mange ting i fortællingen.
Hvorfor gå i krig, når krig er så frygteligt? Hvorfor forsøge at få nogen til at skifte tro, når man i virkeligheden kan tro lige hvad man vil?
For man må da tro lige hvad man vil, må man ik? Bliver man mere dansk hvis man tror på den kristne Gud? Kan det virkelig passe at flaget faldt ned fra himlen? Og hvis man er glad for sit flag og sit land, betyder det så, at der er nogle andre, man ikke er glad for? Hvorfor er Kong Valdemar og hans riddere gået over i historien som helte, når Erik oplevede dem som fordrukne mænd der blev overlistet, og kun vandt fordi de fik hjælp udefra?
Er der nogle sandheder, der blev glemt dengang i middelalderen?