FLASH! er en festival hvor unge mennesker lærer, groover, danser og leger med scenekunsten som fælles udgangspunkt.
Du vil opleve professionelle og vilde forestillinger, personlig og faglig udvikling på workshops med professionelle skuespillere, interesse for dit projekt og drømme og ikke mindst vil du møde andre unge, der bare ELSKER scenekunst!
Pavillon K er et hus med et vibrerende professionelt scenekunstmiljø, og på FLASH! er det vækstlaget der kan vælte sig i de professionelle forestillinger og workshops, og som også får en egen scene til at vise deres scenekunst på.
Programmet er fyldt med scenekunst-workshops med professionelle undervisere, aktuelle professionelle forestillinger for unge, og visninger fra blandt andre Teater Vi Tør, Talentskolen, Næstved Avantgarden, Fokuslinjen på Næstved Musikskole og Scenekunstskolen i Pavillon K.
Kom på FLASH og bliv en del af et fællesskab af unge der elsker teater, skuespil, musical, dans, performance – SCENEKUNST!
Hvornår: 27.-28. april 2024
Hvem er FLASH for? For alle unge (mellem 11-25 år)
Hvordan kommer jeg med til den her lækre festival? Ved at købe en billet til 100,- her som giver adgang til begge dages festival inkl. workshops, professionelle forestillinger, FLASH forestillinger og frokost begge dage.
Hvordan tilmelder jeg mig workshops? Ved at møde op på dagen og skrive dig på. Hvis der skulle være fyldt på den workshop du gerne vil være med til, så er der åbne værksteder, lækre forestillinger og nye venner der venter i baren.
Hvad gør jeg hvis jeg har spørgsmål? Så ringer du til Anne Sofie Reumert på tlf. 20656061 eller skriver hende en mail på annesofiereumert@gmail.com
Hvor foregår det? I Pavillon K, Skovvej 2, 4760 Vordingborg
Kl.10.00 Velkomst, Ankomst og Kærlige Kram / baren / alle aldre
Kl. 10.30 Festivalåbning og snoreklipning
Kl.11.00 BREVET af Paolo Nani Teater / alle aldre
Kl.12.00 Salatbaren åbner
Kl.12.00 FLASH!vibes – Livemusik v. Swingzz jazz trio / alle aldre
Kl.12.15 Fællessang v. Oliver Nani / alle aldre
Kl.13.00 FLASH!scenen – Teater SKAB / alle aldre
Kl.13.00 Workshop Stemmens mange farver v. Siri Haff Andersen / 15-25 år
Kl.13.00 Workshop Teaterleg v. Christina Bech / alle aldre
Kl.13.30 FLASH ! Scenen – Fokuslinjen fra Næstved Musikskole / alle aldre
Kl.13.30-17.30 / Åbne værksteder:
Dukkeværksted v. scenograf Kristian Knudsen / alle aldre
Kostume re-design v. Syexpressen / alle aldre
Teatersport og -leg v. Anne Sofie Reumert / alle aldre
Kl.14.00 Workshop Meet My Practice v. Paolo Nani / 18-25 år
Kl.14.00 Workshop Skuespilteknik v. Hanna Liv Møller / 15–25 år
Kl.15.30 Workshop Teaterleg v. Christina Bech / alle aldre
Kl.17.30 FLASH!scenen Scenekunstsporet fra Næstved Musikskole, Scenekunstskolen i Pavillon K / alle aldre
Kl. 18.00 FLASH!vibes – Mocktail Party / Åben Scene / Fællesspisning / alle aldre
Kl. 19.00 FLASH!scenen – Fokuslinjen fra Næstved Musikskole, Talentskolen og Teater Vi Tør / alle aldre
Kl. 19.30 FLASH !scenen – Følgesven af Freja Sande v. Hangarpeople/ alle aldre
Kl. 20.00 Festen Fortsætter i Morgen kl. 10 på Vordingborg Teater
Kl. 10.00 GOING NOWHERE af Out Of Balanz / OBS – på Vordingborg Teater! / alle aldre
Kl. 11.00 Walk and Talk v. Scenekunstskolen Pavillon K / OBS – nu går vi tilbage til Pavillon K!
Kl.11.20 Morgensamba v. Næstved Avantgarden / alle aldre
Kl.11.30 FLASH!vibes The Bulls Eye Club v. Kompagni 47 / alle aldre
Kl.11.45 FLASH!scenen – Karoline og Celine fra KickOFF Møn / alle aldre
Kl.12.00 SALATBAREN åbner
Kl.12.00 FLASH!vibes Livemusik v. Oliver Nani / alle aldre
Kl.13-17 / Åbne værksteder:
Stopmotion v. kunstner Milly Yencken / alle aldre
Dukkeværksted v. scenograf Kristian Knudsen / alle aldre
Kostume re-design v. Syexpressen / alle aldre
Sensorisk laboratorium v. Folding house production / alle aldre
Kl. 13.00 Intro til Kontaktimprovisation v. Kompagni 47 / alle aldre
Kl. 13.00 Sensoriske vandringer v. Siri Haff Andersen / 15–25 år
Kl. 13.00 Workshop v. vækstlagsgruppen Teaterhønseslagteriet / 15–25 år
Kl. 13.00 Introworkshop til Nycirkus v. Næstved Avantgarden / alle aldre
Kl. 14.00 Kontakt impro jam – Live musik v. Oliver Nani / sidesal / alle aldre
Kl. 14.00 FLASH!vibes – Åbent danse jam / Livemusik v. Oliver Nani / alle aldre
Kl.14.45 FLASH!scenen – Vordingborg Ungdomsskole, Scenekunstskolen
Pavillon K, Karise efterskole / alle aldre
Kl. 15.30 Samtalesalon – Vejen til en scenekunstuddannelse / alle aldre
Kl. 16.30 ROMEO ❤️ JULIETTA af Kompagni 47 / alle aldre
Kl. 18.00 #VISESPÅFLASH2025
FLASH!SCENEN er der hvor du vil møde de unge sprøde scenekunstnere, der i professionelle rammer får mulighed for at vise hvad de går og arbejder på til dagligt. Du vil blive præsenteret for alle genrer inden for scenekunst, fra Nycirkus til fortælleteater og med unge fra hele regionen.
I afslappede rammer vil Line Svendsen fører os igennem en samtale med 2 unge scenekunstnere der alle sammen er opvokset og som har udviklet sig som scenekunstspirer her i Kulturregion Storstrøm. De vil fortælle os om deres succeser og udfordringer på deres vej til at blive optaget på en uddannelse og en karriere inden for scenekunst.
Hele dagen kan der købes saft, sodavand, snacks, kaffe og te. Salatbaren byder på lækkert frisk snittede salater, der kan puttes i en tortillawrap for de ekstra sultne. Til aften serveres der sunde mættende måltider til rejsen hjem.
Når du ikke er inde for at se forestilling eller udvikle dig på en workshop, vil loungen byde på cozy hyggekroge, bordtennis og lækkert udvalg i baren. Du kan også trække frisk luft i vores pallemøbler eller vandre en tur i Kirkeskoven med en af dine venner.
Der er plads til at tage en snak med de professionelle scenekunstnere eller måske du møder en ny ven der også elsker at stå på scenen.
På festivalen præsenterer vi nogle helt særlige FLASHVIBES. Vi vil føle os lækre når vi groover med DJ Tolbod i loungen,¨chiller til Oliver Nanis guitar eller når vi holder Mocktailparty, hvor vi med lækre drinks skal snakke, danse og måske en tur forbi åben scene for at lave lidt impro. Vi skal til Bulls eye club med Kompagni47, for at få lidt glimmer på tilværelsen og mærke scenekunstpulsen helt ind i hjertet.
På denne workshop vil vi arbejde grundlæggende med stemmen. Vi vil arbejde med åndedræt ogkrop, ud fra en tilgang til stemmen, som noget, der er meget forbundet med kroppen.Når vi forbinder stemmen med kroppen, kan vi lave tekstarbejde, hvor stemmen harmereresonans og følelse. På den måde kan stemmen have mange forskellige farver. Vi vil arbejde medat hviske og råbe og lege med stemme og udtryk. At kende sin stemme godt og kunne udforskeden med nysgerrighed, er helt grundlæggende for mange scenekunstneriske udtryk.Samtidig arbejder vi med at give slip og finde frihed, plads og glæde i at udtrykke os medstemmen, som en virkningsfuld del af vores udtryk.
På denne workshop arbejder vi udenfor i naturen og med at skabe sensoriske vandringer. Deltagerne introduceres for de grundlæggende principper for at skabe poetiske vandringer til en tilskuer der har bind for øjnene. En sensorisk vandring har en helt anden dramaturgi (opbygning) end en klassisk teaterforestilling. Her skabes oplevelsen for tilskueren, gennem at opbygge sanseindtryk der først inviterer tilskueren ind i det univers, dernæst skaber et eller flere højdepunkter og så en afslutning. Her er naturen et væsentligt materiale med sine dufte, lyde og organiske overflader. Sensoriske vandringer, kan, når de er skabt med omhu, virke meget dybt, fordi tilskueren oplever med hele sin krop og sanseapparat i spil, når han eller hun føres rundt i naturen uden synet og med alle andre sanser forstærket.
Paolo Nani er en kendt klovn og fysisk performer i hele verden. På denne workshop har du mulighed for at få et indblik i den metode Paolo Nani har anvendt i udviklingen af hans forestillinger gennem de sidste mange år og tankerne bag forestillingen “Brevet”. Krop, stemme, timing og stilarter skaber Paolos unikke undervisnings og spillestil.
Kontaktimprovisation handler om at udforske bevægelse og kontakt uden en fastlagt koreografi. Det er en legende og kreativ praksis, hvor I får muligheden for at udforske jeres kreativitet og forbindelse med andre gennem legende og umiddelbar bevægelse. Under kyndig vejledning af Sine Krag fra Kompagni47 vil I udforske nye måder at bevæge jer sammen med andre på. I vil arbejde med rul, løft, vægt og sammen lede efter flow. Under hele workshoppen vil I akkompagneres af den talentfulde musiker, Oliver Nani, der vil servere musikalsk inspiration til jeres bevægelser og væve et atmosfærisk lydlandskab i samtale med dansen. Workshoppen afsluttes
med et jam, hvor I har mulighed for at udforske og integrere det, I har lært, i en fri og eksperimenterende ramme. Du behøver hverken danse eller bevægelseserfaring for at deltage. Alle er velkomne og vi lover et trygt rum, hvor du kan få lov at smage på den unikke danseform.
De åbner væksteder et stedet hvor du kan fordybe dig i de mange sider af scenekunsten, der kommer før vi ser den endelige forestilling på scenen som publikum. Værkstedet vil være åbent så du kan kigge ind for at se hvad andre laver eller selv fordybe dig i en miniproduktion af dukker, stopmotionfilm eller kostumer.
”Af jord skal du komme” er et dukkeværksted hvor du har muligheden for at vække dine hemmelige spøgelser til live i dukkeform. Med rest-materialer fra scenekunstens scenografier bliver din ukendte skabning vækket, og træder levende ind i teaterrummet. På workshoppen genskaber og genopdager vi marotdukken ”Den simple dukke ” og tilfører den simple dukkemekaniker. Sammen med Kristian Knudsen udforsker vi brugen af både industrielle og naturlige materialer som vi finder i afklip fra sybordet.. og rester fra papirkurven,
scenografiværkstedet eller kirkeskoven. Dukken kan spille sin helt egen død på den lille dukkescene sat op til lejligheden eller efterlade sit aftryk i den levende udstilling i baren.
Stopmotion workshop : Workshoppen er de første skridt til at bringe dine animerede drømme i en håndgribelig form. Materialerne vi skal arbejde med er ler presset fladt på glas for at konstruere en række miniaturemalerier. Vi vil starte med at lave et fysisk billede. Derefter vil vi trykke, klippe, ridse, tilføje, trække fra, klemme og strække billedet, indtil det langsomt folder sig ud over en række billeder. Herfra kan vi vælge enten at transformere det yderligere eller forme det tilbage til vores startbillede, for at fuldende kredsen. Når disse billeder er placeret inden for en tidslinje, vil de finde deres åndedræt og begynde at vågne ind i deres egne separate liv. Bevægelsen dukker op af en dialog mellem billederne, jo mere tålmodighed du har til at udvide ind i mellem billederne, jo mere flydende bliver den endelige animation og grænserne for, hvad der vil udvikle sig fra hver sløjfe, har mulighederne for at strække sig så langt, som man kan forestille sig. Derfor inviterer jeg enhver til at medbringe en opladet telefon (dette vil fungere som dit kamera) og komme og udforske deres dagdrømme gennem sindets animerede linse i bevægelse.
På denne workshop får Maria Joy fra Syexpressen en bunke gamle kostumer fra Avantgardens kostumelager og redesigner dem undervejs på festivalen. På workshoppen kan man komme og hjælpe med processen eller hvis du selv har et kostume du gerne vil sy på, kan du medbringe det og få vejledning af Maria.
Vi tilbyder et laboratorium, hvor vi vil udforske alt potentialet ved bevægelsessensorer, i forbindelse med lyd, lys og video. Udforskningen omfatter test og kalibrering af teknisk udstyr, koreografering og iscenesættelse af forestillingen og programmering. Den praktiske del vil blive udført med programmeringssoftwaren kaldet MaxMsp og Arduino. Denne software vil blive brugt til at styre forskellige typer sensorer, der gør det muligt for udøveren at styre og optræde med lyde, lys og video. Teknologien vil tillade kunstneren at være legende med timelapse og give ham eller hende kontrol over lyd- og lyssignaler, der vil resultere i organisk bevægelse på scenen.
En mand skal skrive et brev. Og det samme brev får han så skrevet hele 15 gange i løbet af den komiske historie som Brevet er.
Paolo Nani spiller forløbet forfra, bagfra, fuld, som en cowboy,en horrorfilm, med og uden hænder. Forestillingen er en af de mest kendte danske forestillinger på internationale scener og den er blevet hædret med adskillige priser.
Forestillingen er blevet betegnet som kult af den danske såvel som den internationale presse og er en klassiker indenfor det komiske fysiske teater. Siden 1992 har denne forestilling været præsenteret i ca. 50 lande, i alle fire verdensdele: Den er blevet set i Grønland og i Kina, Spanien og Norge, Finland og Italien, Brasilien og Japan… Mere end 2.000 forestillinger er det blevet til med denne grine-klassiker som bliver ved med at overraske, selv om man har set den mange gange.
En spritny og eksperimenterende forestilling om accelerationens tidsalder og opmærksomhedens kollaps. Publikum inviteres ind et univers fuld af humoristisk poesi og artistisk præcision, der kan sætte ord på følelser, uden at bruge ord. Et univers, der med sin egen finurlige logik, reflekterer over mobilafhængighed og den kritiske opmærksomhedskrise vi befinder os i — og hvad det gør ved os som mennesker.
★★★★★
“En konstant underholdende og tankevækkende lille cirkusperle, der stilmæssigt sender tankerne til Chaplin og Keaton.” -ISCENE
De fleste kan nikke genkendende til den vilde rus af kærlighed som Romeo og Julie oplever – mange har drømt om at opgive deres nuværende liv i en forhastet hormonrus.
Men Romeo 🖤 Julietta er mere end bare en vild kærlighedshistorie, historien bærer også på et generationsopgør mod de tunge traditioner. Traditioner, der på den ene side forpligter os til hinanden, men også fastholder os i forældede synspunkter. Er ungdommen virkelig nødt til at dø, før at de gamle generationer forstår deres egen tankeløse idealisme?
Kompagni47 fortæller klassikeren i en ny version inspireret af Veronas gamle tradition for gadeteater og krydrer fortællingen med samtidscirkus, parkour og dans.